Information

Om du har symptom

Om du som förälder eller ditt barn upplever förkylningssymtom som hosta, snuva, feber eller ont i halsen ska du inte komma till mottagningen med anledning av Covid-19. I ställer erbjuder vi besök via videolänk.

Kontakta oss via 1177 eller ring 08-502 33 160. Lämna meddelade med barnets namn, personnummer, tid för besöket och att ni önskar besök via videolänk, samt vilket telefonnummer ni vill ha sms till.

Ni får videolänk per sms senast vid avtalad tid för besöket.

Första linjen – psykologbesök

Har ditt barn rädslor utöver det vanliga, är ledset eller nedstämt, har svårt i kamratrelationer, är oroligt eller blir frustrerat mer än vanligt? Inom vårt uppdrag Första Linjen erbjuder vi bedömning, råd och behandling riktad till barn 0-17 år. Vi träffar också föräldrar i föräldrastöd.

Boka besök

Välkommen att boka ett första konsultationsbesök via 1177. Nya tider släpps varje vecka. Tillsammans med psykologen görs en bedömning för vad som är en lämplig insats för just ditt barn. Om ditt barn behöver fortsatt kontakt med psykolog kan man därefter ställa sig i kö till behandling. 

Besöken sker på Medborgarplatsen och på vår mottagning i Hagastaden, men det går bra att kontakta oss om ni vill ha videobesök istället.

För att boka ett första konsultationsbesök, gör så här:

1. Logga in på 1177 med mobilt Bank ID

2. Agera ombud för ditt barn (lägg till barn och klicka på barnet)

3. Hitta och lägg till mottagning ”Alva Barnklinik BUMM Psykisk Ohälsa…”

4. Välj ”Boka tid direkt” och boka någon av tillgängliga tider på ditt barns personnummer (eller ditt eget om du är mellan 13-17 år)

Vi har telefontid måndag – fredag, helgfria vardagar mellan klockan 9-11. Vi ringer upp en gång senast nästkommande vardag. Vi ser gärna att ni kontaktar oss på 1177. Vill du av eller omboka en tid går det bra att lämna ett meddelande på telefonsvararen med ditt barns personnummer. Det går också bra att avboka besök via 1177.

Utredning och behandling av eventuell ADHD/ADD

Vi tar emot remisser från elevhälsovården eller andra instanser. För att en utredning ska kunna genomföras behövs bl.a. en pedagogisk kartläggning från
barnets/ungdomens lärare.(Blanketter för detta finns i blankettarkivet.)

Ni kan även skriva en egenanmälan i löpande text med en beskrivning av varför en utredning är motiverad. Till egenanmälan ska elevhälsovårdsjournal, pedagogisk kartläggning som görs av skolan/förskolan samt BVC-journal bifogas. En psykolog gör utifrån detta material en bedömning av om en utredning bör genomföras. Vid utredningen kommer ni främst att träffa en erfaren barnpsykolog under många timmar, och även träffa barnläkare.

Medicinsk behandling vid ADHD/ADD

Erbjuds vid Alva Balans, Medborgarplatsen och på vår mottagning vid Sabbatsbergs sjukhus. Vi har erfarna barnsjuksköterskor, barnläkare och barnpsykiater för samtal om vilka möjligheter som kan finnas vid medicinsk behandling.

Nu har vi också möjlighet att ta emot barn och ungdomar som utretts vid andra mottagningar.

Alva Psykologi och Alva Barnklinik – Barn- och ungdomsmedicinsk mottagning är två delar av samma mottagning.

Ring:

08-502 33 130
Telefontid mellan kl 14-15, det går även att lämna meddelande så ringer vi upp

Kostnadsfria besök

Vi driver vår verksamhet på uppdrag av Region Stockholm vilket innebär att vi inte har någon patientavgift.

 

Återbud eller uteblivet besök

Vid förhinder, vänligen avboka minst 24 timmar före bokad tid. Uteblivna besök eller sena återbud debiteras.

Återbud mindre än 24 timmar innan besöket debiteras från och med 1/9-2020 med

  • 400 kronor för läkarbeskök
  • 400 kronor för sköterskebesök
  • 400 kronor för psykologbesök

enligt landstingets regler.